Regelinstallaties

Wouda - Dronten - Elektrotechniek

Regeltechniek en gebouw beheersystemen

Om werktuigbouwkundige installaties of processen te kunnen sturen, zijn regeltechnische oplossingen een uitkomst. Wouda Installatietechniek biedt maatwerk oplossingen, die gebaseerd zijn op standaard regeltechniek. Het resultaat in een beheersbare installatie die efficiënt en snel gerealiseerd kan worden.

De regeltechniek die binnen een gebouw wordt gerealiseerd, maakt onderdeel uit van het gebouwbeheersysteem. Deze regelt en bestuurt installaties die met elkaar communiceren met als doel een energiezuinige en comfortable werkomgeving.

Advies, ontwerp en engineering

Regeltechnische installatie
U wilt controle hebben over de hele installatie in uw gebouw. Van warmtepompen, ketels, circulatiepompen, tot ventilatoren, warmtewisselaars en zonnepanelen. De juiste regeltechniek zorgt ervoor dat u controle heeft over de hele installatie. Meetwaarden als temperaturen, vloeistofdruk, opgewekte en verbruikte energie worden met de regeltechnische installatie zichtbaar.

Daarnaast kan een regeltechnische installatie alarmeren of ingrijpen als een proces niet juist functioneert. Daardoor onstaat een veilig werkklimaat als het gaat om elektrische veiligheid en procesveiligheid.

Gebouwbeheersysteem
Met een gebouwbeheersysteem (GBS) worden de verschillende regelinstallaties centraal aangestuurd en bediend. Denk hierbij aan klimaatinstallaties, brandmeldinstallaties of veiligheidssystemen. Eén of meerdere regelaars die in verbinding staan met een computersysteem of cloudomgeving vormen samen het gebouwbeheersysteem (GBS).

Het GBS is per ruimte in te regelen. Via één totaaloverzicht voert u parameters en referentietemperaturen per ruimte in. Daardoor voorkomt u onnodig energieverbruik. Storingen kunnen makkelijk worden gelokaliseerd en u kunt eigen referentiedata vastleggen. Met een webbased interface heeft u overal toegang tot het systeem. En gebouwbeheersysteem is dan ook snel rendabel. Zowel in grote en kleine gebouwen.

Wilt u meer weten over regeltechnische installaties en gebouwbeheersystemen?

Wouda levert maatwerk voor alle systemen

Met een goede regeltechnische installatie kan Wouda een veilig werkklimaat voor u realiseren. Zowel als het gaat om elektrische veiligheid als procesveiligheid .

Advies aanvragen

Heeft u een vraag, advies of meer informatie nodig? Neem dan contact op met Gerrit Pleiter. Hij weet hoe installaties ingezet kunnen worden in een flexibele omgeving.

Adviseur

Gerrit Pleiter
Telefoon: 0321-38 60 52
e-mail: gp@wouda.nl

    Misschien vind u onderstaande artikelen ook interressant