Warmtepompen particulier

Warmtepompen

Duurzame energiesystemen

Door de hoge gasprijzen en een tekort aan materialen en technici,
is het extreem druk op onze cv-serviceafdeling. De wachttijden lopen
daardoor verder op dan u van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bent u nog geen cv-onderhoudsklant bij Wouda?
Dan kunnen wij u helaas momenteel niet helpen.

Bedankt voor uw begrip en excuses voor het eventuele ongemak.

Wouda - Dronten - Warmtepompen

Hoe maak je je huis energiezuinig?

Er zijn een veel mogelijkheden om je huis energiezuiniger te maken. Een van de mogelijkheden is het kiezen voor een warmtepomp om het huis te verwarmen.

Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Deze gewonnen warmte wordt gebruikt om het huis te verwarmen en warm water te krijgen.

Wouda warmtepompen

Welke warmtepomp is geschikt?

Afhankelijk van uw situatie kunt u gebruik maken van verschillende soorten warmtepompen.
Een hybride warmtepomp werkt samen met een hr-ketel op gas. Deze warmtepomp wordt vooral toegepast in huizen met een matige isolatie en is een goede tussenstap naar een vol-elektrisch huis. De warmtepomp zorgt op de meeste dagen voor de verwarming van uw huis, de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is. De cv-ketel zorgt voor het warme water. De CO2 uitstoot daalt met circa 25% en uw energierekening gaat omlaag. De hybride warmtepomp kan vaak met bestaande radiatoren worden gebruikt.

Een volledig elektrische warmtepomp vervangt uw HR-ketel op gas. Met deze warmtepomp daalt de CO2 uitstoot tot wel 50%. Deze optie is vooral geschikt voor huizen met een goede tot zeer goede isolatie. Omdat de volledige warmtepomp een voorraadvat voor warm water nodig heeft, neemt deze warmtepomp wat meer ruimte in. Ook is er vloer- of wandverwarming of zijn er speciale radiatoren nodig die op lage temperatuur werken. De volledige warmtepomp is ook mogelijk als gezamenlijk gebruik, bijvoorbeeld met een aantal buren in een blok.

Een ventilatie warmtepomp maakt gebruik van de warmte uit de ventilatielucht van de mechanische ventilatie. Met deze warmte wordt uw huis verwarmd. Deze kleinere warmtepomp is geschikt voor kleinere huizen met mechanische ventilatie. Met de ventilatie warmtepomp bespaart u energie en uw energierekening gaat omlaag. Tip: Als u nog een ventilatiebox op wisselstroom heeft, vervang deze dan door een ventilatie warmtepomp. U gaat extra veel besparen!

Elke situatie is anders en vraagt om een helder advies over de beste oplossing. Bent u toe aan een nieuwe ketel en wilt u duurzamer én goedkoper uw huis verwarmen?

Op deze pagina van Milieucentraal leest u meer over duurzaamheid en warmtepompen.

Om in aanmerking te komen voor ISDE, dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Lees er alles over op de website van de RVO.

U kunt de ISDE subsidie aanvragen via de website van de RVO .

Als huiseigenaar of Vereniging van Eigenaren kunt u tegen een gunstig tarief geld lenen bij het Energiebespaarfonds: https://www.energiebespaarlening.nl/

Subsidies of aantrekkelijke leningen om uw woning energiezuiniger te maken, vindt u hier: http://www.energiesubsidiewijzer.nl/

Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Deze gewonnen warmte wordt gebruikt om het huis te verwarmen en warm water te krijgen.

Advies aanvragen

Wilt u een berekening van uw voordelen of heeft u een vraag? Neem dan contact op met Ronnie de Vries. Hij is expert op het gebied van duurzaamheid en weet hoe installaties ingezet kunnen worden in een flexibele omgeving.

Adviseur

Ronnie de Vries
Telefoon: 0321-38 60 42
e-mail: service@wouda.nl