Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen

Wouda - Dronten - Warmtepompen

Duurzaam verwarmen en koelen

Met een warmtepomp kan een gebouw op een duurzame manier worden verwarmd en/of gekoeld. Dit kan eventueel in combinatie met een aardwarmtesysteem. De warmtepomp heeft een zeer hoog rendement ten opzichte van traditionele CV systemen. Dat komt, omdat alle energie die vrij komt bij het proces kan worden benut voor de verwarming en koeling van een gebouw.

Voor nieuwe gebouwen geldt dat zij niet meer  worden aangesloten op het gasnet.  Een warmtepomp met aardsysteem is dan dé oplossing om te verwarmen en te koelen. De put die nodig is om te slaan, is dan eenvoudig mee te nemen in de plannen en de leidingen die nodig zijn, kunnen worden aangelegd.

Warmtepomp bij ACP International - Wouda Installatietechniek

Wat doet een warmtepomp?

Hoe verwarmt of koelt u nou een grotere ruimte, liefst zo efficiënt mogelijk? Gelukkig hoeft u zelf het antwoord op deze vraag niet uit te zoeken. Onze adviseurs hebben ruime ervaring met grote projecten. Zij kunnen rekening houden met het productieproces en (het gebruik van) eventuele restwarmte.

Onze adviseurs zoeken voor u uit welk warmtepomp systeem het beste in uw installatie past. Of het nou om een nieuwbouw project of bestaand project gaat.

Wij proberen niet alleen met warmtepompen het energieverbruik, en daarmee de uitstoot van CO2 en het terugdringen van uw kosten, naar beneden te brengen. Een voorbeeld is een warmtepomp die een productiehal verwarmt of koelt. De warmte die ontstaat tijdens de productie (dus overschot), kan worden ingezet voor het verwarmen van andere ruimtes zoals een kantoor. Dit wordt energie-uitwisseling genoemd. De energie wordt niet vernietigd, maar juist gebruikt op een andere plek waar behoefte is aan warmte. Dat werkt ook andersom, als er een overschot is van koelte.

U kunt bij Wouda terecht voor maatwerk advies op het gebied van warmtepompen en ventilatiesystemen. Wouda analyseert uw situatie en legt u een passende optie voor. Na installatie kunnen wij uw systeem onderhouden, zodat u ook in de toekomst verzekerd bent van een optimaal werkende warmtepomp.

Een warmtepomp draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering

Een warmwaterpomp levert warmte wanneer je verwarming nodig hebt en koelt wanneer je koeling nodig hebt.

Een warmtepomp past in de aanpak om van het gas af te komen.

Wouda Installatechniek

Onze experts zoeken voor u uit welk warmtepomp systeem het beste in uw installatie past. Of het nou om een nieuwbouw project of bestaand project gaat.

Advies aanvragen over warmtepompen

Heeft u een vraag, advies of meer informatie nodig? Neem dan contact op met Gerrit Pleiter. Hij weet hoe installaties ingezet kunnen worden in een flexibele omgeving.

Adviseur

Gerrit Pleiter
Telefoon: 0321-38 60 52
e-mail: gp@wouda.nl

    Misschien vind u onderstaande artikelen ook interressant